Symptomen bij volwassenen

Wat zijn de symptomen van waterpokken bij volwassenen?

fladderLine

Kenmerken van waterpokken

De symptomen van waterpokken bij volwassen zijn dezelfde als bij kinderen. Bij volwassenen zijn de klachten alleen vaak erger. De toename van de klachten begint vaak al vanaf een 14 jaar. Deze symptomen zijn:

Lichte koorts en rode vlekken

Als je hangerig en verkouden bent met een lichte koorts (tot 39 °C) dan kan dit het startpunt zijn van waterpokken. Als je binnen twee dagen rode vlekken op je buik ontdekt die zo groot zijn als een speldenknop, dan is dat een extra teken van waterpokken. Deze vlekken worden uiteindelijk bultjes. 

Waterpokken stadium 1

Vochtblaasjes en jeuk

De rode bulten die je hebt ontdekt worden blaasjes die vol zitten met vocht. Dit is het moment dat de jeuk ontstaat. De blaasjes kunnen enorm jeuken. De blaasjes verspreiden zich snel over je lichaam. En omdat je vaak gaat krabben aan de blaasjes, gaan deze soms open. Je moet dan oppassen voor infecties. Infecties kunnen namelijk littekens veroorzaken.

Waterpokken stadium 2

Indrogen en korsten

Na een paar dagen zullen de blaasjes indrogen. Je krijgt dan korstjes. Deze korstjes vallen na 9 tot 13 dagen vanzelf af zonder littekens achter te laten.

waterpokken-stadium-3

Het bijzondere is de meeste mensen drie à vier keer deze fases van de waterpokken doorlopen. Je kan dus tegelijkertijd vlekjes, bultjes, blaasjes en korstjes hebben.


Heerst het